Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
les Marronniers de martimont

Martimont
 
Regio: Picardie
Departement: Oise
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 10

  
Alle kamers zijn pas opnieuw ingericht en alle kamers hebben een eigen badkamer en toilet. Er zijn ook 2 houten chalets voor 4 personen. Alles is even hygienisch schoon en toch heel sfeervol ingericht. 
 
"De vallei van de 3o klokketorens" wordt het gebied (de Vallée d'Automne)ook wel genoemd. Hoewel het dicht bij Parijs en zijn voorsteden ligt is het verbazingwekkend schilderachtig. Croutoy is een "anton-Pieck"- achtig dorp. De huizen hebben bijna allemaal trapgeveltjes en zijn in zandsteen gebouwd, meestal met leien gedekt. Omringd door bossen (foret de Compiegne en foret de Retz) en door stadjes met cathedralen (Noyon, Beauvais Senlis Laon ) en kastelen (Compiegne Pierrefonds Chantilly Ecouen) Zelfs voor wie niet naar Parijs of Disneyland wil gaan is er van alles te beleven.. 
 
In het kasteel van Pierrefonds worden al enkele jaren de opnames gemaakt van "Merlin", de BBC serie. Vaak zijn er markten en ook vaak is Pierrefonds het verzamelpunt voor toertochten van auto's en motoren. In de uitgestrekte bossen wordt gewandeld en gefietst en gevist. Er zijn ook romeinse opgravingen, abdijruines, kapelletjes, meren... Compiegne is de dichtsbijzijnde stad, met winkelcentrum, paleis en musea. Chantilly en zijn kasteel is interessant voor paardenliefhebbers. Naast disneyland is ook parc Asterix de moeite waard. Naar Parijs kan ook met de trein vanuit Compiegne of vanuit Crepy-en-Valois  
 
Jacques kookt uitstekend! Hij bereidt alles vers, bakt zelfs eigen brood en houdt zich aan de principes van de 'tables d'hotes': Niet erg deftig maar zeer goed bereid eten met aandacht voor gerechten uit de regio en rekening houdend met de seizoenen. Voor ongeveer 20 euro per persoon eet je een heel menu met een glas wijn erbij. Daarmee vul je een hele avond. Wel moet je even afspreken, want overdag wordt alles voorbereid! In pierrefonds is een keur aan eetgelegenheden, van hoogstaand restaurant tot aan Pizzeria, pannenkoekenhuis en kebabrestaurant.. Er zijn ook enkele supermarkten in Pierrefonds en omgeving. 
Info vanuit NL: Bas van Geffen, tel 06-55933542
Kijk ook eens in het gastenboek: Jacques en Sylvie zijn
gewend aan nederlandse gasten! Sylvie beheerst het Engels,
Jacques krijgt alles 'met handen en voeten' uitgelegd.
 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
week 
431 
Middenseizoen
week 
431 
Hoogseizoen
week 
431 
Overige prijzen/diversen:
In de winter kan een bijdrage in de stookkosten gevraagd
worden
Voor groepen en langer verblijf zijn speciale afspraken
mogelijk.  
Aanbieding:
kortere periodes zijn ook mogelijk: 54 euro per kamer per nacht, als chambre-d'hotes, dus inclusief(Frans) ontbijt  

 

 
RESERVEREN

Tel: 06 55 933 542

E-mail: bkgj@home.nl

Website: www.les-marronniers-de-martimont ...
ADRESGEGEVENS

les Marronniers de martimont

60350 Martimont

FRANKRIJK