Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Fantilhou

St. Ybars
 
Regio: Midi-Pyrénées
Departement: Ariège
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 4

  
Zantus Fantilhou is een 140 jaar oude wijn-boerderij omringd door 3 ha eigen grond, gelegen in de Ariège. Rondom de twee binnenplaatsen bevinden zich groeps- en priveruimtes, logeerkamers en een appartement. Het dichtsbijzijnde dorp St Ybars is op 4 km afstand. Het ligt 50 km ten zuiden van Toulouse tussen Lézat en Fossat. Als je het huisje of de etage huurt kun je geheel onafhankelijk van de bewoner verblijven. Het huisje is zeer geschikt voor een gezin met kinderen. De kamers zijn incl. vol pension. Er is een landelijke sfeer met 2 ezels, kippen, katten en honden. Janny woont aangrenzend in het grote huis. Het is nooit druk en een gemoedelijke sfeer voor ieder die van rust en natuur houdt. Uitzicht op de Pyreneeën.  
 
Het is geen toeristisch gebied, maar er zijn veel uitstapjes mogelijk. Zoals een bezoek aan Toulouse, Foix, Carcasonne, Plateau de Beille in de Pyreneeën is bekend van de Tour de France. Ook kun je Katharen tochten maken of kastelen bezichtigen. Er is een kuurbad in Ax les Thermes. Maar ook kun je een grottentocht maken per boot, of kruipend met een helm. In Carla Bayle zijn spannende klimboon activiteiten. In Toulouse kun je een rondvaart maken, de stad bezichtigen of naar een space park, prachtig ruimtevaart park voor kinderen van alle leeftijden.  
 
Met het Middellandse zeeklimaat is het heel het jaar behaaglijk. De maanden maart t/m juni zijn heerlijk, juli en augustus zijn zeer warm en september begin oktober hebben een geweldig tweede voorjaar. Ook in de wintermaanden blijft het bij helder weer warm in de middagzon maar wel koud in de ochtend en avond. Een gedeelte van het prachtige terrein is ruw bos, er is een weide voor de ezels en geiten, een kruidentuin, een biologische groentetuin met twee oude waterputten en een klein kampeergedeelte. Er zijn heel veel mooie en rustige plekjes rondom het huis om lekker te zitten. Op 3 km afstand is een flink zwemmeer. Zantus Fantilhou ligt in een heuvelachtig Limburg uitziend open gebied waar je prachtig kunt wandelen en waar je overal schitterende uitzichten hebt.  
 
Fantilhou is een samen-be-levings, rust, werk en/of ont-moetings plaats voor deze tijd, waarin ieder zichzelf kan zijn zonder een ander daarin te storen of iets op te leggen. Men kan alleen, in stilte of samen-zijn met gelijkgezinden. Mogelijk kan Fantilhou een inspiratie zijn om anders te gaan leven, waar werken, vrijheid en blijheid samen gaan. 

 

 
RESERVEREN

Tel: 0033561691238

E-mail: info@zantusfantilhou.nl

Website: www.zantusfantilhou.nl
ADRESGEGEVENS

Fantilhou

09210 St. Ybars

FRANKRIJK