Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Gite Colline du Bonheur

Theneuil
 
Regio: Centre
Departement: Indre et Loire
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 4

  
De gîte Colline du Bonheur is een zelfstandig, apart gelegen vakantiehuis op het ca. 1 hectare terrein van Yvonne en Patrice. De entrée bestaat uit een stenen trapje dat leidt naar de woonkeuken met antieke schouw en houtkachel. In deze ruimte van ca. 40 m2 staan een comfortabele zithoek, een eettafel met stoelen en is de keukenhoek. Vanuit de ramen bij de zithoek en de slaapkamers kijkt u op uw eigen patio met bloemen en planten. Naast de woonkeuken bevindt zich de eerste slaapkamer waarin een twee persoonsbed van 1,40 bij 1,90 meter. In deze knusse slaapkamer is tevens de ingang naar de badkamer. Hierin treft u een douche, wastafel, toilet en bergruimte aan. Naast de eerste slaapkamer bevindt zich de tweede slaapkamer waarin twee eenpersoonsbedden van 0,90 bij 2 meter staan. Deze slaapkamer heeft een uitgang die direct uitkomt bij het overdekte terras en de patio.  
 
L’ile Bouchard is een dorp met circa 8.000 inwoners en maakt deel uit van het arrondissement Chinon. Het heeft een hypersupermarkt, een winkelstraat en voorzieningen zoals bakkers, slagers, gemeentelijk zwembad, dokters en tandartsen. Er zijn een aantal restaurants, een hotel en een camping. Er bevindt zich ook een office de tourisme. De rivier de Vienne stroomt dwars door het dorp richting Saumur waar de rivier uitmondt in de Loire. L’ile Bouchard wordt sinds decennia bezocht door pelgrimgangers die er de Notre-Dame de la Prière aandoen, een kerk die onderdeel uitmaakt van de parochie St. Gilles. Op 8 december 1947 hebben vier jonge meisjes hier de verschijning gezien van de Heilige Maagd Maria en de Engel Gabriël. Sindsdien is er elk jaar een ontmoeting van pelgrims op 8 december. L’ile Bouchard dankt haar naam aan het eiland in de Vienne tussen de twee delen van het dorp waar generaties heren Bouchard een castellum inrichtten. Bouchard de IIIe is de oprichter van de inmiddels beroemde kerk aan het eind van de 11e eeuw.  
 
Van hieruit kunt u zowel de regio Limousin (Limoges, Haute-Vienne) als de regio Pays de la Loire (Saumur en Angers, in de streek Anjou, Maine-et-Loire) snel bereiken. Richting het noorden rijdt u dwars door de Loirevallei, ook wel de tuin van Frankrijk genoemd. Hier vindt u de prachtigste forten, tuinen en kastelen zoals in Chinon (19 km), het decor voor belangrijke momenten in de Franse historie waar de Tempeliers, Karel de VIIe en Jeanne D’Arc deel van uitmaken. Richelieu (19 km) waar de gelijknamige kardinaal (1585-1642), tot zijn dood eerste minister voor Lodewijk de XIIIe, uit zijn vergaarde fortuin het modelstadje Richelieu liet bouwen. Kardinaal Richelieu is de “slechterik” in het verhaal van Alexandre Dumas van de drie musketiers. U kunt in een straal van 75 km ook snel bij andere kastelen, wijngaarden, tuinen, kathedralen en abdijen van de Loirevallei komen, zoals: Rigny-Ussé (kasteel van Doornroosje), Rivau, Azay-le-Rideau, Bourgeuil, Fontevraud, Langeais, Tours (petit Paris), Amboise en Villandry.  
 
In L'ile Bouchard (2km), Richelieu (19 km), Chinon (19km) vindt u vele restaurants en terrassen. De Super U supermarkt op 1,5 km. 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
 
275 
Middenseizoen
 
370 
Hoogseizoen
 
445 
Schoonmaakkosten 50 
Overige prijzen/diversen:
Schoonmaakkosten 45 euro, een hond 10 euro pr dag plus 10
euro extra schoonmaakkosten, toeristenbelasting 1 euro per
dag. Hout voor de kachel 6 euro per dag. Evt. een proeverij
in de cave, verse eitjes of groente uit de tuin, ontbijt of
diner met de eigenaren of wandelen met de pony's plaatselijk
af te stemmen.  

 

 

 

 
RESERVEREN

Tel: +33 2479 34909

E-mail: info@chinoncabrio.com

Website: gitecollinedubonheur.over-blog.c ...
ADRESGEGEVENS

Gite Colline du Bonheur

37220 Theneuil

FRANKRIJK