Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
La Grand' Font

Lafarre
 
Regio: Rhone Alpes
Departement: Ardèche
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 8

  
Een 150-jarige Ardechoiser boerenhoeve, nu eigendom van twee kunstenaars die er ook keramiek workshops geven. Het complex is gelegen op een terrein van 2 1/2 ha. , heeft diverse zon en schaduw terrassen en heeft een aparte zonnekamer met glas rondom waar het heerlijk toeven is, met prachtig uitzicht op de omringende heuvels in het Douxdal. Onlangs is een 2de gebouw op ons terrein opgeknapt en mooi verbouwd! Daardoor hebben we 5 extra slaapkamers, ieder voor 2 personen, met eigen badkamer kunnen realiseren. Ook een grote keuken van 6 bij 7 meter, waar voor 16 personen gekookt en gegeten kan worden is vanaf dit jaar voor extra verhuur mogelijk! Een groot terras van 20 m lang op het zuiden met prachtige uitzichten, zorgt dat u buiten kunt eten of lekker in het zonnetje luieren. Voor dit 2de gebouw vragen we in het hoofdseizoen € 500,- huur Electra; € 75,- per week Ideaal voor grote groepen tot 16 personen Groot atelier met tafeltennis. Ook een kampeerterras voor 6 tenten. 
 
In een prachtig natuurgebied gelegen. La Grand'Font betekent; de grote fonteinen.en betekent nooit watergebrek. De grote bron stroomt altijd. De buurman heeft 7 koeien en komen soms langs om een appeltje te eten. Er zijn fruitbomen (appels, peren, pruimen ) op het terrein, er mag geplukt worden. map met 70 wandelroutes aanwezig. Lafarre is een kleine stille gemeente, met bossen rondom. Buren zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Er liggen aan deze stille weg drie huizen. Sinds enkele jaren is het mogelijk om aan adventure te doen. U kunt motorcrossen, aan touwen naar boven klimmen, spannende wanden beklimmen, kortom veel avontuurlijks te beleven. In het plaatsje St Agreve, 20 min rijden bij ons vandaan. Hier is ook een manege en zomers een heus paardenfestival. In juli en aug is er een internationaal muziekfestival, clavieres des granges, zeer de moeite waard! En wilt u met een medaille bekroonde wijn mee naar huis nemen? Bijf dan nog even in St Agreve, ook hier is een bijzondere cave! Leuke terrasjes, restaurantjes,weekmarkt op maandagochtend!  
 
Zwemmen in de rivier de Doux, iedere dag ergens een weekmarkt, paardrijden ( 12 km afstand) in een prachtig gebied. Romaanse en Gotische kerkjes in de omgeving. s 'Zomers een klassiek muziekfestival in St.Agreve. In Lamastre eind Augustus een jazz-festival. In Lamastre is een Syndicat d´initiatieve, een VVV dus. Hier kunt u alle nieuwe info gratis afhalen.Er is een groot frambozenfeest, in Nozieres, in juli, ja werkelijk druk en gezellig is het dan!In Annonay, de stad van de uitvinders van de balonvaart, kunt u ook zelf in een mandje de lucht in! Leuk oud stadje overigens! Brocantes worden met regelmaat georganiseerd, opzoeken in een infoboekje in huis.Als u overdag genoten hebt van alles wat deze omgeving u te bieden heeft, is het heerlijk om s´avonds bij een open haard na te genieten!  
 
La Douce France! Wie kent niet de sfeervolle terrassen in Lamastre, Lavouvesc, St Agreve? Heerlijk eten hoort bij Frankrijk. Als je geen zin hebt om in onze eigen grote keuken (pannen, bestek en servies voor zeker 15 personen) te koken dan ga je op zoek naar een bistro of restaurant in de nabije omgeving.  
Een groot huis geschikt voor 8 personen, een peuterbedje
extra, een extra kampeerterras.
Een heel geschikte lokatie voor grootouders, kinderen en
kleinkinderen.

Ook voor hoge scholen met een gerichte opdracht, er is
immers een groot atelier en vele buiten-werkplekken.Ook voor
kunstenaars met een eigen groep cursisten. Vraag om
inlichtingen!

Sinds voorjaar 2008 is naast La Grand´Font, ook het 2de
huis, La Source te huur.
Wij zelf organiseren hier s´zomers (week 31 en 32) keramiek
werkweken.Met veel plezier en groot sucses. U als docent,
organisator van andere doelgroepen, kunt deze plek
natuurlijk ook van ons huren! Wij vertellen u er in een mail
of aan de telefoon natuurlijk graag meer over! 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
1 mei t/m 30 juni 
400,00 
Middenseizoen
1 september t/m 30 oktober 
400,00 
Hoogseizoen
1 juli t/m 31 augustus 
500,00 
Schoonmaakkosten zelf schoonmaken. 
Energiekosten € 75,00 per week, incl houtv openhaard 
Overige prijzen/diversen:
Telefoonkosten indien gebruikt.mobiel bellen is mogelijk!
Er zijn vriendelijke mensen die u ontvangen en hulp geven
indien nodig.  
 
RESERVEREN

Tel: 043-4552327

E-mail: josehlen@hetnet.nl

Website: home.hetnet.nl/~josjacamerig/ind ...
ADRESGEGEVENS

La Grand' Font

07520 Lafarre

FRANKRIJK