Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Domaine de La Laigne

 
Regio: Poitou Charentes
Departement: Charente-Maritime
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 6

  
Domaine de La Laigne, gelegen in de prachtige regio de Charente-Maritime is een voormalige 18e eeuwse Cognacboerderij. In de bijgebouwen zijn 13 comfortabele cottages tot uw beschikking. Verder is er een prachtig zwembad, een speelveld, een wijnpakhuis voor proeverijen en andere aktiviteiten. Fietshuur is op het domaine mogelijk. 
 
In het hart van de Saintonge met z"n romaanse kunst en zijn middeleeuwse schatten, te midden van vermaarde Cognachuizen en hun wijngaarden, op de pelgrimsroute van Sint Jacques de Compostella, ligt ons "Domaine de La Laigne". Het landgoed maakt deel uit van het buurtschap La Laigne met z"n 26 huizen. Tot halverwege de jaren zestig produceerde het "Domaine"nog Cognac en Pineau en besloeg het zo"n 50 ha. Vandaag de dag rest nog 2,5 ha. en nodigen wij u graag uit om te komen genieten op dit 18 e eeuwse bezit. Het ligt heerlijk landelijk en het is toch slechts 5 minuten verwijderd van het historische centrum van St. Jean d'Angely met zijn winkels en op 30 auto-minuten van de Atlantische kust. 
 
De mooiste stranden van de Atlantische kust bevinden zich slechts tussen 30 en 60 minuten rijden van "Domaine de La Laigne". Fouras, Chatelaillon-Plage, Royan, La Côte Sauvage, l'Ile d'Oléron en l'Ile de Ré. En niet te vergeten Port d'Envaux op 15 minuten van ons landgoed, een sympathiek familiestrand langs de rivier de Charente. Behalve de bekende stadswallen van La Rochelle, zijn er in onze Regio nog vele Romaanse werken, in het bijzonder de kerk van Aulnay de Saintonge. Maar ook de Gallo-Romaanse overblijfselen van Saintes zijn bijzonder. Het bureau van tourisme van Saint-Jean d'Angely organiseert wandeltochten met gids door het oude centrum van de stad.  
 
Op 5 minuten van "Domaine de La Laigne" biedt Saint-Jean d'Angély u een breed scala restaurants : pannenkoekenrestaurants, grill-restaurants, aziatische restaurants en een pizzeria. Ook kunt u gastronomisch genieten in Le Scorlion, een prachtig gelegen restaurant op de binnenplaats van de Abbaye Royale en in L'Hôtel de la Place. Onze regio produceert al eeuwenlang eaux de vie van wereldfaam. Bezoek de Cognachuizen en neem deel aan proeverijen (op afspraak) en neemt u gerust wat heerlijke drankjes mee naar huis.  

 

 
RESERVEREN

Tel: 0033546587211

E-mail: info@domainedelalaigne.com

Website: www.domainedelalaigne.com
ADRESGEGEVENS

Domaine de La Laigne

FRANKRIJK