Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
La maison du bouchonnier

Mézin
 
Regio: Aquitaine
Departement: Lot et Garonne
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 4

  
Het herenhuis van de Kurkfabrikant is nu vakantiehuis. Er is een woon-eetkamer met openhaard, een TV-bibliotheekkamer in de boekenkast staan behalve Franse ook Nederlandse boeken. De badkamer met ligbad en douchekop, wastafel en wc. Op de verdieping 2 slaapkamers en een 3de slaapkamer is mogelijk tegen bijbetaling van 70€ per week. Kinderbedje is mogelijk op aanvraag.Er is nog een apart zitje met bibliotheekkast. 
 
Mézin ligt in de Lot-et-Garonne. Een prachtig groene streek ten Zuiden van de Dordogne met een afwisselend glooiend landschap met wijngaarden en zonnebloemvelden.De streek heeft een aangenaam klimaat en de winter duurt nooit lang. De zomers zijn warm en gezellig en de plaatselijke bevolking vriendelijk en gastvrij. De Lot-et-Garonne is nog niet door het grote publiek ontdekt. Als u rust, pure natuur en een rijk verleden op prijs stelt, hecht aan uw privacy, en u houdt van vakantievieren in een Franse sfeer dan is vakantiehuis "La maison du bouchonnier"(het huis van de kurkfabrikant) precies wat u zoekt. Mézin is een middeleeuws stadje dat zich al begon te ontwikkelen aan het eind van de 11de eeuw. Daar getuigen de kerk en de markt met zijn smalle straatjes van. Eind 19de eeuw komt Mézin tot grote bloei door het lokale goud de kurk van de kurkeik. Het musée du liège et du bouchon illustreert de geschiedenis van de tijd dat Mézin de hoofdstad was van de kurk-industrie ook de grote natuurstenen huizen zijn een overblijfsel uit die tijd. 
 
Mézin ligt aan een van de wegen van de pelrimstocht naar Compostella (1058km vanaf Mézin). Het is een prachtig wandelgebied en de verschillende routes kunnen naar wens geprint worden. Meewandelen met de wandelclub is ook erg ontspannend en inspannend. Het openlucht zwembad van Mézin is alleen in de zomervakanties geopend maar in de omgeving zijn ook verwarmde overdekte zwembaden in een van de kuuroorden of meren met een zandstrand.De 4 Golfterreinen in de omgeving265 zijn nog aan een redelijke prijs. De streek heeft een rijk verleden er is veel en vanalles te bezichtigen. Er kunnen korte autotochten gemaakt worden of dagtochten naar Gavarnie in de Pyrenées, Lourdes, Bordeaux en la baie d'Arcachon of La dune de Pyla, Toulous en Auch, Agen en Villeneuve sur Lot. Er is een tennisveld en op la place du club wordt jeu de boules gespeeld. Fietsen,kanos en boten kunnen gehuurd worden.  
 
De Gasconse keuken geld als een van de beste van Frankrijk. Er zijn talloze restaurantjes waar een (middag)menu geserveerd wordt voor amper 12€ wijn inbegrepen. De streek is bekend om zijn Armagnac, de wijn en armagnac kastelen zijn interessant om te bezoeken. De meloenen, tomaten, asperges, perziken, aardbeien en de pruimen worden in de streek gekweekt. De bloeiende boomgaarden zijn een genot voor het oog. De marktplein is op 100m van het vakantiehuis evenals de 3 bakkers, 2 slagers, 2 traiteurs, kruidenier en groentenwinkels, superette Petit casino. 5 Restaurants en bars met terras bevinden zich ook aan het marktplein. Huisartsen, verpleegsters, Kapsalons, schoonheidspecialiste, wasserij, schoenmaker allen zijn te vinden in Mézin.  
Al zou u op grond van mijn engelse naam, mary Grahame,
misschien anders vermoeden. Ik ben geboren en opgegroid in
Sluis, Zeeuws Vlaanderen vlakbij de Belgische grens maar nog
net in Nederland. Ik woon inmiddels al bijna 40 jaar in
Frankrijk. De vroegere kurkfabriek is mijn permanente woning
en grenst aan La maison du bouchonnier, zodat ik u als u dat
op prijs stelt, inlichtingen kan verstrekken. Maar ook in
het vakantiehuis vind u uitgebreide documentatie over wat er
zoal te doen is op allerlei gebied. 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
oktober tot mei 
265 
Middenseizoen
juni & september 
395 
Hoogseizoen
juli augustus 
495 
Schoonmaakkosten facultatief 50  
Energiekosten incl 
Overige prijzen/diversen:
bedlinnen, handdoeken, huishoudtextiel, touristenbelasting,
Privé Parkeerplaats etc zijn inbegrepen  
 

 

 
RESERVEREN

Tel: +33 553972052

E-mail: mary.grahame@wanadoo.fr

Website: www.vakantie-zuid-rankrijk
ADRESGEGEVENS

La maison du bouchonnier

47170 Mézin

FRANKRIJK