Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Hier is 't

Lezoux
 
Regio: Auvergne
Departement: Puy de Dme
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 4

  
"Hier is 't" is een met veel liefde opgeknapt huisje waar destijds onze grootouders woonden. We hebben de franse sfeer van vroeger weten te bewaren. Zo beschikt het huisje nog steeds over een groot deel van het originele meubilair. Door de 2 terrassen is het mogelijk de hele dag van de zon te genieten en te mijmeren in een omgeving waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Het huisje beschikt over een woonkamer en open keuken. Beneden is de badkamer inclusief W.C. Boven zijn twee slaapkamers met elk een twee persoons bed. Een gast schreef: De manier waarop dit huisje is aangekleed met zijn oude meubels, de trap, de slaapkamers en vooral de oude foto's zetten onze fantasie in gang. Wat een nostalgie. Je krijgt ook het gevoel dat je in een gite bent waar je je direct thuis voelt.  
 
De omgeving van Lezoux heeft veel te bieden. De wandelaar kan een tocht maken naar een van de vulkaantoppen, de fietser kan een steile helling beklimmen. Met een auto kunt u op plekken komen waar u de prachtigste panorama's kunt bewonderen. 
 
Vanuit Lezoux zijn prachtige tochten te maken en is er heel veel te ontdekken. Op 6 kimometer afstand vind je het kasteel van Ravel.Thiers, 16 kilometer van Lezoux is een prachtig op een heuvel gelegen stadje bekend om de vele winkeltjes waar vorken, messen en lepels worden verkocht.Bezoeken aan de Mont Dore, de Puy de Dome (ook bekend van de Tour de France)staan garant voor een geslaagde dag. De stadjes St. Nectaire, Murol,Vollore, Orcival,Montpeyroux bekend om kastelen en kerken mag je beslist niet missen. Denk ook aan Besse, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Dit is goed te combineren met Lac Pavin, een prachtig gelegen kratermeer waar je ook omheen kunt wandelen. Hetzelfde geldt voor Lac d'Aubusson. De zwarte kathedraal van Clermont Ferrand is zeer de moeite waard. Voor mensen die in vulkanen geinteresseerd zijn is het park Vulcania in de omgeving van Clermont een must. Denk ook aan het bezoeken van de markten in dorpjes als Maringues en Billom waar boeren en boerinnen nog hun eigen producten verkopen. Auvergne is ook bekend om de thermale baden in o.a.:Mont Dore, Vichy, Chatel Guyon en Saint Nectaire. Verder levert het gastenboek een schat aan ideeen. 
 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
van 12 april tot 21 juni en van 23 aug tot 18 okt. 
225 
Middenseizoen
Idem 
225 
Hoogseizoen
21 juni tot 23 augustus 2014 
275 
Overige prijzen/diversen:
De huurder zorgt ervoor dat het huisje schoon wordt
achtergelaten.  
 
RESERVEREN

Tel: 0182 384926

E-mail: ernstsluijs@gmail.com
ADRESGEGEVENS

Hier is 't

63190 Lezoux

FRANKRIJK