Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Langlade

Ayat-sur-Sioule
 
Regio: Auvergne
Departement: Puy de Dme
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 5

  
Het huis is gerestaureerd en comfortabel ingericht met een mix van oud en modern in een landelijke/provencaalse stijl. Comfortabele bedden, grote slaapkamers. De keuken is zeer volledig geoutilleerd. In keuken en zitkamer staan houtkachels, de badkamer heeft electrische vloerverwarming en in alle kamers zijn bovendien panelen aanwezig voor elektrische (bij)verwarming waardoor het huis het hele jaar door te gebruiken is. In de koudere periodes moet U het natuurljk wel als een leuke uitdaging zien om de houtkachels lekker te laten snorren........ En...niet te vergeten.....draadloos internet......  
 
Dit deel van de Auvergne ligt op een uitloper van het Massif Central. De omgeving is landelijk en bosrijk, met veel bosbeken, kleine rivieren en natuurlijk de rivier de Sioule die geschikt is om te zwemmen, kanon en (op forel) te vissen.Het landschap varieert van lieflijk tot zeer ruig. De Puy-de-Dme, onderdeel van het Parc des Volcans d'Auvergne, is zichtbaar in de verte en bevindt zich hemelsbreed op 50 km afstand. Steden als Vichy, Montlucon, Clermont-Ferrand liggen allen op circa 1 uur afstand. Eveneens op 1 uur afstand vindt U verscheidene golfbanen. In het dorp is een goede manege waar ook beginners veilig een rondtocht kunnen maken varierend van een uur tot een dag of meerdere dagen. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen maar......de klimmetjes zijn af en toe behoorlijk zwaar!!  
 
Buiten de al eerder genoemde activiteiten raden wij U aan minstens 1 keertje een kano te huren en de Sioule een stuk af te zakken in de Gorges de Chouvigny. Schitterend tussen de rotsen door. Leuke stroomversnellingen maar niet te woest en te diep zodat ook onervaren peddelaars en/of kinderen geen al te grote risico's lopen. Paardrijden is zondermeer een aanrader. Wij hebben al huurders gehad die de klimrots in Chateauneuf-les-Bains voor ons en U hebben ontdekt. Regelmatig hebben wij mensen over de vloer die komen voor het zg. 'fly-fishing' in de Sioule. Ook is de Sioule zeer geschikt om een lekker plekje op te zoeken en daar te poedelen en van de rotsen te springen, zonder badmeesters, friettenten en andere overbodige, drukke ballast. Maar....wilt U flaneren, gezien worden en zich in het nachtleven storten...dan kunt U beter niet naar Langlade komen...  
 
De streek kent vele specialiteiten zoals kazen (Bleu d'Avergne, Fourme d'Ambert, St.-Nectaire, Cantal, Salers), likeuren en kruidenbitters en is beroemd om zijn vlees van de Charolais runderen. Er is een 'huilerie' in de buurt waar op ambachtelijke wijze allerlei olien worden vervaardigd (hazelnoot, walnoot, koolzaad) en streekproducten worden verkocht. Er wordt veel jam, honing, geitenkaas etc. op kleine schaal vervaardigd in deze streek. De lokale restaurants zijn over het algemeen simpel doch goed, met enkele adressen waar op hoger/hoog niveau wordt gekookt. De Auvergnat eet nog steeds het meest uitgebreid midi (van 12.00-14.00 uur)en dat is ook het tijdstip dat de restaurants het drukst bevolkt zijn. Langzamerhand is de 'bio' trend ook hier aan het opkomen en vooral op de marktjes worden veel van deze produkten aangeboden.  
Zoals u ziet houden wij op deze site geen kalender bij.
Stuur ons gewoon een mail met uw wensen, wij beantwoorden
die meteen en kijken wat wij voor u kunnen doen qua
beschikbaarheid!!!
Indien Langlade bezet is kunnen wij u ook nog ons
familie/vriendenhuis aanbieden. Minstens even mooi en
idyllisch gelegen en net zo mooi gerestaureerd!!
Ook verdere vragen of verzoeken om veel meer foto's zijn
natuurlijk welkom!!
Of kijk op onze website www.langlade.123website.nl 

Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
jan/februari/maart/april//november/december 
350,- 
Middenseizoen
mei/juni/september/oktober/kerst/oud&nieuw 
450,- 
Hoogseizoen
juli/augustus 
550,- 
Schoonmaakkosten 35 (verplicht) 
Energiekosten afhankelijk van gebruik 
Overige prijzen/diversen:
kosten electriciteit (8kWh per dag inclusief), hout is
aanwezig!, telefoon (naar gebruik).
Borgsom 150,00
Toeristenbelasting 0,70ct/pp/pd
beddengoed (indien gewenst): 8,50 p.p
 
Aanbieding:
wij raden u aan altijd eerst even per mail te informeren naar seizoens- en/of last minute aanbiedingen!! Ook kunnen wij u, indien Langlade reeds bezet is, een groot deel van het jaar ons eigen gastenhuis/familiehuis aanbieden! Minstens even mooi als langlade!!!  

 

 
RESERVEREN

Tel: 020-6761954

E-mail: svanzelm@hotmail.com

Website: www.langlade.123website.nl
ADRESGEGEVENS

Langlade

63390 Ayat-sur-Sioule

FRANKRIJK