Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Morvan Rustique

Saint-Prix en Morvan
 
Regio: Bourgogne
Departement: Sane et Loire
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 4

  
Laat je verrassen door dit unieke, gastvrije plekje in het groene hart van de Bourgogne! Morvan Rustique is een kleinschalig vakantieparadijsje voor gezinnen met kids die willen genieten van de rust en de prachtige natuur midden in "Parc Naturel Regional du Morvan". Door de ongedwongen sfeer kan je optimaal ontspannen op een veilig terrein met speeltoestellen, kinderboerderij, ezels, en de bonte paardjes van het ras Irish Cob. Bij Morvan Rustique kun je het hele jaar terecht in de 6 stijlvolle vakantiehuizen en vanaf Pinksteren tot half september is het ook mogelijk om luxe lodgetenten met keuken te huren en ingerichte koepeltenten op houten terrassen met mooi uitzicht op de weides en de bosrand. De kinderen vermaken zich prima met de speeltoestellen, op de glijbanen of in het speelhuisje en tijdens de zomermaanden juli en augustus is er, ter verkoeling, een groot opzetzwembad. Ze maken kennis met alle beesten in de kinderboerderij zoals de hangbuikzwijntjes Peppie&Kokkie, de konijnen, eenden en kippen of borstelen de lieve pony's Puck&Polly, knuffelen de ezel Junon&Judith of de Tinkers. Op hete dagen vinden ze het prachtig om in de beekjes dammetjes te bouwen of om een dagje te zwemmen in n van de prachtige heldere meren van de Morvan.  
 
De omgeving kenmerkt zich door een heuvelachtig landschap, bronnen en beekjes, eiken-, beuken-, en douglasbossen, heggetjes en weides met charolaiskoeien en fantastische vergezichten. De ongerepte natuur is overweldigend met talrijke mountainbikeroutes, wandel- en ruiterpaden. Voor ervaren ruiters is er de mogelijkheid om met Nancy op een van onze paarden van het ras Irish Cob een mooie buitenrit te maken. 
 
Morvan Rustique ligt hemelsbreed 2 km van Frankrijks grootste archeologisch centrum "Bibracte" op de Mont Beuvray. Naast het mooie museum en de interessante opgravingen kunt u ook heerlijk genieten van het prachtige wandelgebied met het unieke uitzicht op de top. De Mont-Beuvray is sinds juni 2008 n van de zeven "GRAND SITES DE FRANCE". Andere leuke uitstapjes kunt u maken naar de oude steden Autun of Beaune, de mooie meren Lac des Settons en Lac Panneciere. U staat ook binnen 30 km tussen de beroemde Bourgogne-wijnen of in een gezellige cave wijn te proeven. 
 
Gedurende het hele jaar is het mogelijk om op dinsdagavond een heerlijke lasagne-schotel en op donderdag een lekkere quiche te bestellen met salade, die brengen we in uw accommodatie. Van maandag tot en met vrijdag verzorgen wij op bestelling verse broodjes van de warme bakker. Gezellige restaurantjes vindt u in de directe omgeving en als u veel keuze wilt, dan staat u ook zomaar in Autun (20 km). Wij hebben een ruime keuze uit wijnen, uiteraard allemaal uit de Bourgogne. 
Wij hebben veel respect voor de natuur en proberen op een zo
ecologisch mogelijke manier ons bedrijf te voeren. Zo stoken
wij al onze accommodaties op n hout-CV op stukshout, wat
altijd zorgt voor een aangename temperatuur in uw verblijf.
Wij betrekken het water van onze eigen bronnen en voor de
gasten is er een uitgebreide kruidentuin. Daarnaast verkopen
wij eieren van onze eigen kippen, die u aantreft in de
beestjesweide. In de weides rondom de accommodatie vindt u
onze paarden van het ras "Irish Cob". 

Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
week 2 t:/m 17, 40, 41, 45 t/m 51 
355 
Middenseizoen
week 1, 19 t/m 25, 36 t/m 39, 42, 43, 52 
475 
Hoogseizoen
week 18, 26 t/m 35 
775 
Schoonmaakkosten 65 
Overige prijzen/diversen:
Wij dragen zorg voor een aangename temperatuur in de gtes
middels ons centrale verwarmingssysteem op stukshout.
Gedurende het winterseizoen vragen wij een bijdrage aan de
stookkosten van 30,- per week per gte. Deze kosten worden
in rekening gebracht van week 40 tot en met week 15.

 
 
RESERVEREN

Tel: 0385829618

E-mail: info@morvanrustique.com

Website: www.morvanrustique.com
ADRESGEGEVENS

Morvan Rustique

71990 Saint-Prix en Morvan

FRANKRIJK