Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Domaine de Bellefond

 
Regio: Limousin
Departement: Corrèze
Accommodatie: Chambres d’Hôtes
Aantal personen: 10

  
Ongedwongen huiselijke sfeer staat hoog in het vaandel van de eigenaars. In de grote woonkeuken rondom het Aga fornuis wordt het ontbijt geserveerd. s Avonds wordt, indien gewenst, het diner geserveerd in de eetkamer met open haard. De menu's zijn afwisselend met daarbij ook streekgebonden gerechten. Over het gehele domein doorkruizen paden het bos. De vroege wandelaar staat vaak oog in oog met herten en ander (ongevaarlijk) wild. In het meer, ruim 1 hectare groot, mag alleen door de gasten gevist worden.  
 
Midden in de Corrèze ligt het Domaine de Bellefond met zijn bosrijke omgeving. Er is ook een meer met uitstekend viswater, een boomgaard en een grote tuin. Op dit domein van 12 hectaren domineert het markante hoofdgebouw de omgeving. Het huis is omstreeks 1810 gebouwd en vrijwel in de oude staat gebleven. De grote, hoge kamers, geheimzinnige torens en een prachtige houten lambrisering geven het huis een extra cachet. Volgens de overleveringen in de buurt heeft koning Boudewijn als kind in het hoofdhuis de tweede wereldoorlog doorgebracht. Op de eerste etage zijn er voor de gasten luxe ruime kamers. Iedere kamer heeft een eigen badkamer en apart toilet. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en luxe wastafels. Een aantal kamers zijn naar de seizoenen van het jaar genoemd.  
 
De dichtsbijzijnde stad, Uzerche, ligt op 10 km afstand. Station met sneltrein verbinding naar Limoges. Gasten kunnen worden opgehaald van het station. In de buurt zijn vele aktiviteiten, zoals de internationale paardenraces in Pompadour. Segur Ie Chateau, het mooiste dorp van Frankrijk. Brive met al zijn winkels. Bijna ieder dorp in de omgeving heeft gemoedelijke boerenmarkten met noten, notenlikeur, eenden en truffels. Voor de aktieve vakantieganger is er zwemmen, kanosport, abseilen, wandelroutes, paardensport. Het gebied kent geen massatourisme. Op cultureel gebied zijn er de romaanse kerken, middeleeuwse stadjes, diverse musea, muziekfestivals.  
 
Er kan gereserveerd worden voor de Table d'Hôtes. Prijzen vanaf 18,50€ p.p inclusief aperatief, wijn en koffie. 
Kinderen tot 3 jaar gratis.
Vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar halve prijs. 
Overige prijzen/diversen:
Vanaf 55,-€ per 2-persoonskamer + ontbijt  

 

 
RESERVEREN

Tel: 0033 555736990

E-mail: info@domaine-bellefond.com

Website: www.domaine-bellefond.com
ADRESGEGEVENS

Domaine de Bellefond

FRANKRIJK