Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Les deux Sapins

Chauffailles
 
Regio: Bourgogne
Departement: Saône et Loire
Accommodatie: Chambres d’Hôtes
Aantal personen: 2

  
Boven is de kamer "Bleuet" (Korenbloem) (30 m2) met de kleuren blauw en bois de pin voor twee personen, een ruime kamer met een zitbank voor de t.v./video/radio/cd met Canal+ (Nederlandse zenders, een eettafel met twee stoelen, boekenkasten met veel boeken, tijdschriften, video's, cd's, een kledingkast, toilettafel, waterkoker, servies en glazen, haardroger, badjassen. Beneden is de badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en een apart toilet. U kunt ontbijten in de keuken/eetkamer, op uw kamer of als het weer het toelaat in de tuin. Iedere avond is het mogelijk gebruik te maken van een viergangen diner (table d'hote)binnen of buiten of op uw kamer. Tevens verstrekken wij een picknickmand of lunchpakket.  
 
In de directe omgeving ligt de Beaujolais met de glooiende heuvels van de wijnbouwers met de hoge cols, vanwaaruit u bij helder weer de Mont Blanc kunt zien. Het canton Chauffailles bestaat uit een aantal dorpjes, die in de Brionnais liggen. Via de slingerende wegen tussen de weilanden en de Brionnais koeien rijdt u een mooie route langs kastelen, Romaanse kerken, gezellige terrasjes en markten. Er zijn veel wandelroutes uitgezet met dikwijls de kerk van het dorpje als startpunt. 
 
In Chauffailles is een openluchtzwembad, zijn er tennisbanen en kunt u "petanque" spelen. Er is een tapijt- en automuseum. In Romaneche-Thorins: een dierentuin en het park over de wijnteelt en de wijn. In Varenne-sous-Dun: alles over schapen. Vanaf Digoin: boottochten over de drie kanalen. In Digoin: Observa La loire, van alles over de Loire en het Chateau de Digoine. In Charolles: Musée du Prieuré (beelden en faïences). In Curbigny het kasteel de Drée. Matour: Maison des Patrimoines. In Charlieu: Musée Hospitalier. Paray-le-Monial: Basilique en Museum. In bijna elk dorpje is er wel een artisan (houtbewerking, pottenbakker enz.). Iedere dag is er wel ergens een markt en ook is er de bekende koeienmarkt in saint-Christophe-en-Brionnais. 
 
Bourgondië, samen met de Bresse en het gebied rond Lyon brengt het hart van iedere fijn- en wijnproever in beroering. Niet alleen vanwege de wijnen maar ook de culinaire produkten: gevogelte uit de Bresse, slakken, aan de lucht gedroogde ham uit de Morvain, Charolais rundvlees en de mosterd uit Dijon. Tussen de middag kunt u gebruik maken van de lunch met een salade en de produkten van de regio. 's Avonds is er een viergangen diner met een karafje wijn. Bij mooi weer kan er ook buiten worden gekookt met gebruik van de barbecue. In de omgeving zijn eenvoudige eetcafeetjes, restaurants of een Relais, waar u uitstekend, maar duur kunt dineren. 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
 
45,00 
Middenseizoen
 
50,00 
Hoogseizoen
 
55,00 
Aanbieding:
Arrangementen met vol pension en excursies!  

 

 
RESERVEREN

Tel: 0033(0)385846618

E-mail: helene@lesdeuxsapins.nl

Website: www.lesdeuxsapins.fr
ADRESGEGEVENS

Les deux Sapins

71170 Chauffailles

FRANKRIJK