Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
La Tourelle

Colombotte
 
Regio: Franche Comte
Departement: Haute Saône
Accommodatie: Chambres d’Hôtes
Aantal personen: 20

  
Boven in het dorp Colombotte staat La Tourelle. Vroeger was het een versterkte boerderij. Nu een Chambres et Table d'hôtes, een wandel- en fietsherberg met comfortabele kamers. La Tourelle Een sfeervolle accommodatie met Vier mooie tweepersoons kamers met douche, wastafel en wc in eigen badkamer. Twee kamers zijn geschikt voor het plaatsen van een extra bed. De opgang naar de kamers is via de oude stenen wenteltrap in het torentje; deze geeft het gevoel in een kasteeltje te zijn beland. Beneden is een gezellige woonkamer met eet- en leestafel, een gigantische schouw met houtkachel en lekkere luie stoelen. Voor het huis is een groot terras met prachtig uitzicht. Achter het huis kom je vanuit de toren bij een (gras)terras aan de bosrand. Ook hier kun je heerlijk genieten van de rust en het weidse uitzicht over het dorpje Colombotte en het dal van de Colombine. La Grange De voormalige hooischuur met stallen is ook omgetoverd tot een gezellige accommodatie. Op de eerste verdieping, de voormalige hooizolders, zijn zes tweepersoonskamers met twee gezamenlijke sanitairruimtes. Boven is een vide met prachtig uitzicht en een slaapzolder. Beneden is de grote salle à manger en de salon. Op het terras heb je prachtig uitzicht over de beboste heuvels. De vide en de eetzaal kunnen als atelier of cursusruimte gebruikt worden. La Tourelle en de Grange zijn zowel individueel als voor groepen te boeken. Individeel is het kamers met ontbijt of half/volpension, groepen kunnen zowel op basis van zelfverzorging of half/volpension boeken. In groepsverband kun je in Tourelle met max. 10 personen terecht en in de Grange met max.16 personen. Ook gezamelijk te huur. Caracabane Aan de rand van het bos en het dorpje hebben we onze grote twee- tot vierpersoons met hout gecamoufleerd caravan/huisje staan. Negen meter (!) lang, met een apart slaapkamertje, keukenblokje, eettafel en zithoek. Er is een eco-toilet, elektriciteit en water (géén drinkwater). Bij de caravan is plek genoeg om een tentje (voor de kinderen) op te zetten. Het uitzicht is fantastisch en rondom de caravan is een zee van ruimte. Op de barbeque of in het keukentje kun je je eigen eten bereiden, maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid om bij ons in La Tourelle aan te schuiven voor ontbijt en of diner. Ook voor de douche en drinkwater kun je op La Tourelle terecht (die ligt op 200 meter naast het terreintje). Er is de mogelijkheid lakens en dekbedden te huren.  
 
Colombotte is een dorpje met vijftig inwoners en ligt in de Haute-Saône van de Franche Comté, tussen de Vogezen en de Jura, 625 km van Utrecht. Het is een onbedorven heuvellandschap met uitgestrekte loofbossen, landerijen, beekjes en riviertjes. Er heerst een zacht landklimaat: zomers lekker warm en 's winters niet al te koud. Een verrassend mooi wandel- en fietsgebied op slechts zes uur rijden van Utrecht. Het is gelegen in een verrassend mooi wandel-en fietsgebied. La Tourelle ligt boven in het dorp aan de rand van het bos. Voor liefhebbers van rust ruimte en natuur! 
 
Wandelen De door ons en het Bureau de Tourisme uitgezette tochten gaan veelal over bospaadjes en slingerende landbouwweggetjes. De zéér gevarieerde flora en fauna zullen u verrassen. U komt onderweg door pittoreske dorpjes. Deze hebben prachtige fontaines, fraaie drinkplaatsen waarvan sommige architectonische hoogstandjes zijn. De vele kerkjes hebben op hun typisch gevormde torens kleurige geglazuurde dakpannetjes, en binnen staan prachtige altaarstukken. Fietsen Door het Comité départemental du cyclotourisme is een 'klavertje vier' uitgezet. Met Vesoul als middelpunt zijn er vier tochten te maken door het beboste heuvellandschap van de Haute-Saône en de zuidelijke Vogezen. Met hoogteverschillen tot driehonderd meter zijn het geen al te zware fietstochten. Golf Op een kleine tien kilometer van Colombotte, nabij Luxeuil-les-Bains ligt La Belle Vue. Een prachtig gelegen en goed geoutilleerde baan. 
 
Wij serveren lekker eten met veel producten uit eigen tuin/dorp, mogelijkheid tot zelfverzorging bij verhuur aan groepen (minimaal 12 personen, max.20) 
Overige prijzen/diversen:
La Grange
Eenvoudige kamers met ontbijt
Drie of meer nachten 18,00
Eén of twee nachten 20,00
Toeslag éénpersoonskamer 5,00
Toeslag derde bed op kamer 10,00

La Tourelle
Luxe kamers met ontbijt
Drie of meer nachten 27,50
Eén of twee  
Aanbieding:
Kijk meer meer info en prijzen op onze website: www.Colombotte.nl  

 

 
RESERVEREN

Tel: 00 33 384 78 77 60

E-mail: info@colombotte.nl

Website: www.Colombotte.nl
ADRESGEGEVENS

La Tourelle

70240 Colombotte

FRANKRIJK