Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Hotel-Camping Sur Yonne**

Epiry
 
Regio: Bourgogne
Departement: Nievre
Accommodatie: Chambres d’Hôtes
Aantal personen: 20

  
Ons hotel heeft de knusse uitstraling van een Chambres d’Hotes. Er zijn 10 hotelkamers waarvan 4 vrijstaande chaletjes met veel privacy en een camping met 6 ruime plekken en 4 verhuurunits. U kunt kiezen voor een standaard- of luxe kamer in het oude Franse woonhuis of voor een houten chaletje op het terrein met een eigen terras en veel privacy. Alle kamers beschikken over een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. Verspreid over het terrein vindt u diverse zitjes waar het goed toeven is voor een gezellig gesprek, met een boek of een goed glas wijn. De camping ligt gescheiden van het hotel. Het is een natuurlijk, iets glooiend terrein omgeven door houtsingels en met enkele prachtige grote oude eiken. Het zijn ruime plaatsen van ongeveer 120m2. Het terrein is ongeschikt voor zware campers en caravans. Een waterkraan en elektra zijn op het terrein aanwezig. Het campingsanitair, douche, toilet, urinoir en wastafel met warm en koud stromend water, bevindt zich in de oude boerenschuur. Wilt u geen gesleep met kampeerspullen dan kunt u op de camping ook iets huren! Wij bieden u een 4 of 6 persoonskampeerbungalow, een 6 persoons red ceder stacaravan of een 6 persoons verhuurtent aan. Kijk op onze website voor een uitgebreide omschrijving.  
 
Sur Yonne ligt aan de rand van het prachtige natuurpark de Morvan waar veel ruimte en rust nog heel normaal is. De Morvan is zeer dun bevolkt en de belangrijkste activiteiten zijn veeteelt en bosbouw. Dit levert een kenmerkend landschap op, waarin weilanden met de witte Charolais koeien en bos elkaar afwisselen. De natuur is rijk en gevarieerd. In de heggen langs de weiden leven zeer veel vogels en de bermen staan in het voorjaar vol orchideeën. U zult op uw wandel- en fietstochten de ruimte en rust zelf ervaren. Slechts af en toe komt u iemand tegen. Voor ons is het stadje Corbigny, met 1800 inwoners klein maar toch levendig. Het heeft een regionale functie waardoor er verrassend veel winkels zijn. De 2e dinsdag van iedere maand is er een zeer grote markt. Iedere vrijdag is er een kleine markt.  
 
De oude boerenschuur herbergt het restaurant en de bibliotheek. De bibliotheek is een gezellige ruimte met veel (strip)boeken, diverse spelletjes en speelgoed voor de kinderen. U vindt hier ook informatie over de omgeving en veel beschreven wandel- en fietsroutes. Sur Yonne ligt middenin een heerlijk stukje natuur met veel rust en ruimte en volop wandel, fietsmogelijkheden. Wij hebben wandel-, fietsroutes. De routes zijn in het Nederlands beschikbaar. Bij ons kunt u fietsen huren. Op loopafstand van Sur Yonne kunt u kajaks huren en deelnemen aan ezeltochten. Naast het vertoeven aan de Yonne op ons terrein (360m. eigen rivieroever) zijn er op 10 kilometer afstand 2 stuwmeren te vinden waar u terecht kunt voor diverse watersportactiviteiten. Een bezoek aan Bibracte (Keltische opgravingen), Romeinse steden en opgravingen (Autun en Nevers), het bedevaartsoord Vézelay zijn zeker de moeite waard.  
 
Op het krijtbord voor het restaurant noteren we ieder dag het Menu Gastronomique. We stellen het menu samen uit de klassiekers van de Franse keuken. Voor het driegangen menu gebruiken we het liefst verse streekproducten en producten uit eigen tuin. Boekt u bij ons een kamer dan is dat standaard inclusief ontbijt. Het is mogelijk om dit uit te breiden met half- of volpension. Het lunchpakket kunt u dan zelf samenstellen tijdens het ontbijt. Het diner bestaat uit een ‘Menu Gastronomique', een dagelijks wisselend Bourgondisch 3-gangen menu.Op het krijtbord noteren we iedere dag h et Menu Gastronomique. In overleg houden wij rekening met vegetarische wensen. U kunt eten aan de gezamenlijke grote eettafel of met zijn tweeën of het eigen gezin aan een tafeltje. Naast het ‘Menu Gastronomique' schenken wij graag een goed glas wijn uit onze wijnkelder. Wij willen u graag adviseren over de te kiezen wijn die wij betrekken bij kleine wijnboeren uit de streek van de Bourgogne of Loire. Het restaurant heeft een ruim voorziene koelkast met een lekker koud drankje dat u kan pakken en later mag afrekenen. Wij hebben diverse zitjes en terrassen verspreidt op ons terrein waar het goed toeven is voor een goed gesprek, een boek en een goed glas wijn  
* Arrangementen met HP voor 7 of 4 nachten
* Wandel en fietsarrangementen voor 7 nachten
* Korting verhuurunits op de camping,de 2e week
(aaneengesloten) huren, 10% korting in het hoogseizoen en
25% korting in het laagseizoen
* Wij zijn geopend vanaf april tot november 2017.
* Vroegboekkorting tot 1 maart: 5% op de boeking.

Kijk op onze website! www.sur-yonne.com

Graag tot ziens in Bellevault. Peter & Annemieke
Kromhout
 

Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
17-04 tot 01-7 en 01-09 tot 01-11-2017 
275 
Hoogseizoen
01-07 tot 01-09-2015 
340 
Schoonmaakkosten 35,00 
Overige prijzen/diversen:
Bovenstaande prijzen zijn voor onze goedkoopste verhuurunits
op de camping.
U boekt bij ons een kamer in ons hotel voor € 58,00 per
nacht, prijs per kamer zonder ontbijt.
Zie voor al onze prijzen de website,
www.sur-yonne.com

 
Aanbieding:
Boekt u en betaalt u 50% voor 1 maart dan ontvangt u van ons 5% korting.  

 

 
RESERVEREN

Tel: 0033 386 22 46 67

E-mail: info@sur-yonne.com

Website: www.sur-yonne.com
ADRESGEGEVENS

Hotel-Camping Sur Yonne**

58800 Epiry

FRANKRIJK