Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Mon Reve

Clefmont
 
Regio: Champagne Ardenne
Departement: Haute Marne
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 6

  
'Mon Reve' heeft een salon met openhaard waar het heerlijk loungen is en een aangrenzende chambre met terras, waar het, zodra het weer het toelaat heerlijk toeven is. Een parasol en comfortabele stoelen ontbreken uiteraard niet. Op de 1e etage bevinden zich 2 volledig ingerichte slaapkamers; de masterbedroom heeft een litsjumeau boxspring en een twee persoonsslaapbank. De tweede slaapkamer heeft twee 1 persoons boxspringbedden en een chaise longue. Op de laagste verdieping de sous-sol, is onze gezellige grote leefkeuken gesitueerd vdie van alle gemakken is voorzien, zelfs een broodbakmachine ontbreekt niet. Voorts is er een badkamer en toilet.  
 
Clefmont heeft de eer het hoogstgelegen dorp, 450 mtr hoogte, in de Haute Marne te mogen zijn. De 'residence' zelf ligt midden in het dorp. De achterzijde van het huis heeft twee terrassen met adembenemend mooie uitzichten, vanaf het terras kun je, bij wijze van spreken, al toertochten met de auto gaan uitzetten. De omgeving is heuvelachtig en zeer bosrijk. Je kunt er dagelijks vossen, dassen, reeen en ander wild tegenkomen. Vergeet af en toe niet omhoog te kijken, diverse bijzondere soorten (roof)vogels zijn hier nog 'heel gewoon'.  
 
Clefmont is een rustig dorp en wordt omringd door een glooiend landschap met bossen en meertjes. Het uitzetten van wandel-en fietstocht worden daardoor bijzondere ervaringen, met name een tour naar de oorsprong van de Maas. Voorts het bezoeken van kastelen of een tocht naar Langres waar je vanaf de hooggelegen stadsmuur uitzicht hebt op de meren van Langres. Ook het bezoeken van omringende stadjes en dorpen met oude Romaanse kerkjes, diverse oude ambachten en leuke winkels is aan te bevelen. Op plm. 20 km afstand is het kasteeltje Ecot-le-Combe te vinden met bijbehorende uitgestrekte landgoed. Het dorp dat in de directe omgeving van het kasteeltje ligt wordt momenteel in authentieke styl gerenoveerd. Nabij Joinville ligt een ander kasteel met tuinen die voor het publiek toegankelijk zijn.  
 
In het dorp op geen gelegenheid meer om uit eten te gaan. In de directe omgeving zijn wel restaurantjes en/of dorpscafeetjes te vinden waar je voor relatief weinig geld uitstekend kunt eten en drinken. In Montigny le Roi is een hotel restaurant waar je meer dan uitstekend kunt dineren, kortom keuzes genoeg.  
 
Het meest bijzondere is het uitzicht vanaf het terras; je
kunt echt kilometers ver weg kijkenen bij helder weer schijn
je zelfs de Mont Blanc te kunnen zien. Bij avond is het
minstens even spectaculair want dan kun je rondom plm. 14
verlichte dorpjes zien liggen.
 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
 
300,-- 
Middenseizoen
 
300,-- 
Hoogseizoen
 
300,-- 
Schoonmaakkosten 25,-- 
Energiekosten 25,-- 

 

 
RESERVEREN

Tel: 06-22881991

E-mail: m.storm97@chello.nl

Website: www.frankrijk-monreve.nl
ADRESGEGEVENS

Mon Reve

52240 Clefmont

FRANKRIJK