Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Gite L'Espau

Tronget
 
Regio: Auvergne
Departement: Allier
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 5

  
De gite is een gerestaureerde boerenwoning met dikke muren, zodat het koel is in de zomer. Er is een ruime sfeervolle woonkamer, een kleine keuken met koffie zet apparaat, koelkast en gasfornuis met oven en een keuken boiler. De gite heeft 2 slaapkamers (een met 2 persoonsbed en een met 3 eenpersoons bedden en een tafel met stoelen, ideaal voor de kinderen om te spelen) en is ruim voor minstens 5 personen. Er is een douche met toilet en een wastafel. Buiten is er schaduw van een grote eikenboom, verder is er een groot veldje en een buitenzitje, picknicktafel en een barbecue. De prijs is inclusief beddengoed en handdoeken.  
 
Het landschap is glooiend, met mooie uitzichten, smalle, rustige weggetjes, hagen, grote eikenbomen, kabbelende beekjes en schapen en koeien in de weilanden. De natuur is hier prachtig, veel bloemen, vlinders, vogels. Er is veel bos, meertjes, kleine authentieke stadjes en culturele oude steden. De streek is nog heel rustig en bescheiden gebleven. Frankrijk op z'n mooist. Er zijn zeer velen kastelen en landhuizen. Iets zuidelijker is een ruig vulcanen gebied.  
 
U kunt hier rusten, lezen, paardrijden, wandelen, mee helpen op de boerderij. Verder zijn er erg mooie steden in de buurt, zoals Moulins, Montlucon. In Souvigny is een middeleeuwse markt en overal zijn er in de zomer evenementen met brocantes, markten, oude ambachten, vuurwerk, middeleeuwse feesten. Er zijn vele kerken en kastelen te bezoeken en in Noyant is er een Vietnamese tempel en een oude mijn. In het dorp is een zwemplas, waar het heel rustig is en in Vieure is een zwemplas waar veel kinderen komen en toezicht is. 
 
Het is mogelijk om op de boerderij mee te eten. Wel is het noodzakelijk om vantevoren te informeren of het op dat moment mogelijk is. Er is melk te koop en vlees van de boerderij. In de omgeving zijn zeer vele eetgelegenheden, waar erg goed tegen een reeele prijs gegeten kan worden. St Pourcain ligt op 15 km afstand en is een wijnstreek. 
 
Onze kudde Haflingers (30 stuks) leeft in een natuurlijk
kudde verband, het hele jaar in een groot gebied van 20 ha.
Zo'n kudde heeft een bijzondere sfeer, het is indrukwekkend
om mee naar de kudde op controle te gaan. Verder zijn er
haflingers en sportpaarden om op te rijden. 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
 
550 
Middenseizoen
juni en september 
650 
Hoogseizoen
juli en augustus 
750 
Overige prijzen/diversen:
100 euro borg, die bij correcte en schone oplevering
terugbetaald wordt.  
Aanbieding:
Bij verhuur per 2 weken 50 euro korting  

 

 
RESERVEREN

Tel: +31246774666

E-mail: leboisdelespau@gmail.com

Website: www.wonderwereld.faithweb.com
ADRESGEGEVENS

Gite L'Espau

03240 Tronget

FRANKRIJK