Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
La Grosse Talle

Sepvret
 
Regio: Poitou Charentes
Departement: Deux Sevres
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 6

  
Begane grond: huiskamer met houtkachel (insert), volledig ingerichte keuken, bedbank. Daarachter bevindt zich de badkamer (douche, wc, wasmachine). Boven zijn twee slaapkamers, ieder voor twee personen. Er kan zowel een kinderledikantje als een vouwbed in de gîte bijgeplaatst worden. De met een stenen muur omringde tuin op het zuiden bevindt zich voor de gîte, en onze gasten hebben toegang tot het gehele terrein (1,5 ha) en uiteraard tot het zwembad. Parkeren kan op de inrit naast de gîte (exclusief voor de gîtebewoners). Op het terrein bevindt zich ook een kleine camping (6 plaatsen). Wasmachine aanwezig. U kunt uiteraard lakens/handdoeken huren. 
 
Gelegen in het zuiden van de Deux-Sèvres, in het hart van de Poitou-Charentes, in een landelijk gebied, op 500 meter van de bronnen van de Sèvre Niortaise. Een glooiend gebied, met vruchtbare rode aarde en diepliggende weggetjes, die in grote getale het gebied doorkruisen en wandelen/fietsen tot een fantastische activiteit maken. De stadjes Melle en Celles-sur-Belle (”petites cités de caractère”) en ook de andere bijzondere dorpen, stadjes en steden hebben een zuid-Franse uitstraling, niet in de laatste plaats door de witte kalksteen. La Rochelle, de Marais Poitevin (het Franse Giethoorn) zijn per auto te bereiken in resp. 3 kwartier en een uur. De Futuroscope ligt op minder dan drie kwartier rijden. 
 
Wandelen, fietsen, zwemmen, markten, musea bezoeken, kleine en grotere dorpen en stadjes bezoeken, uitrusten, praten met de andere gasten, lezen, spelletjes spelen... Maar ook vissen, paardrijden, golfen of de vele festivals bezoeken... De Deux-Sèvres biedt een keur aan afwisselende activiteiten. Voor meer informatie over de streek kunt u terecht op http://www.ontdek-frankrijk.fr 
 
Geheel naar Franse traditie, houden de inwoners van de Deux-Sèvres van goed eten en drinken. Typische streekgerechten zijn de Farci Poitevin, de Tourteau Fromager, de Fouace uit La Mothe-Saint-Héray... De Deux-Sèvres heeft de grootste geitenpopulatie van Frankrijk, en dat wordt vertaald in het grote aantal geitenkazen, waarvan er één een AOC is (een tweede is op komst). Overigens: de Deux-Sèvres kent het grootste aantal AOC’s van Frankrijk: twee geitenkazen, een wijn, Angélique de Niort (engelenwortel) en de Beurre d’Echiré! 
De sfeer, de kindvriendelijkheid, de ruimte, de inrichting
van de gîte, de mensen, de verhalen... : het bijzondere van
La Grosse Talle laat zich niet alleen in woorden vangen.
Een beetje van die sfeer valt te proeven op onze blog:
http://blog.lagrossetalle.com. 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
 
275 
Middenseizoen
 
435 
Hoogseizoen
juli-aug. : € 635 
535 
Schoonmaakkosten inbegrepen 
Energiekosten inbegrepen 
Overige prijzen/diversen:
lakens : € 8,- éénpersoonsbed/week
€ 11,- tweepersoonsbed/week
€ 5,50 handdoekenset (groot - klein - washandje)
€ 5,50 badlaken (voor bij zwembad)  

 

 
RESERVEREN

Tel: +33 549 07 31 97

E-mail: info@lagrossetalle.com

Website: www.lagrossetalle.com
ADRESGEGEVENS

La Grosse Talle

79120 Sepvret

FRANKRIJK