Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Le petit chateau

Nouans les Fontaines
 
Regio: Centre
Departement: Indre et Loire
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 6

  
Het huis ligt in de Touraine met als hoofdstad Tours. Rondom een lieflijk glooiend landschap met bos, rivieren en kastelen. Rond 1900 liet de grootgrondbezitter een buitenhuis op z’n domein zetten bij de twee al aanwezige boerderijen. “Le petit chateau” werd het al snel door de bevolking genoemd. De tuin 2000m’ heeft zowel schaduw als zonplekjes en een zitje in de boomwal met een prachtig uitzicht over de landerijen. Het huis heeft een eet en woonkamer, keuken en badkamer op de begane grond. Vanuit de kamers en de keuken kunt u naar buiten. Op de eerste etage is een twee en een éénpersoons slaapkamer met wastafel. En in de torenkamer is slaapgelegenheid voor drie personen. In de bijkeuken staat een wasmachine, div. tuinmeubilair en b.b.q.. In de zomer is er een kinderzwembad in de tuin. Ook is er een kinderbed en stoel. 
 
Het huis vormt een gehucht samen met twee boerderijen Het ligt 2 km. vanaf de weg Saint-Aignan – Châtillon-sur-Indre( D 675 ), die door het Forêt de Brouard loopt. Het dichtstbijzijnde dorp is Nouans-les-Fontaines. In dit dorp, op vier kilometer afstand, zijn alle noodzakelijke levensmiddelen te koop. Ook is er een zwembad, minigolf en een restaurant. Een lieflijk glooiend zeer afwisselend landschap. Veel bos, rivieren en land/wijnbouwgrond Het is een prima fiets en wandelgebied. 
 
Het huis ligt heel centraal om de vele bekende Loirekastelen te bezoeken.Maar buiten het massatoerisme van de Loire. Eén van Europa's mooiste dierentuinen op 5km. Mini kastelenpark, tuinenfestival in kasteel Chaumont, zeeaquarium, en de Futuroscoop op 60 automin. Eeuwenoude steden zoals Loches,Blois,Amboise,Tours.Eén van de mooiste dorpjes van Frankrijk Montrésor 8 km. Een recreatiestuwmeer 8 km.  
 
Deze streek wordt niet voor niets de tuin van Frankrijk genoemd. De streekproducten vindt u op de weekmarkten, zoals b.v. vele verschillende geitenkaasjes,rillette de Tours,rillons,bijenteeldproducten, seizoens groente en fruit enz, enz. Heerlijke Loire wijnen zijn in de directe omgeving bij de vele wijnboeren na het proeven te koop.  
Bij de inrichting is rekening gehouden met de
karakteristieke bouwstijl van het huis. Het is als
vakantiehuis ruim honderd jaar geleden door een landeigenaar
gebouwd. De inrichting is sfeervol met een knipoog naar de
franse romantiek van weleer. Compleet naar de begrippen van
nu.

Het huis oogt als een mini kasteeltje, het wordt ook zo
genoemd door de bevolking Le Petit Chateau.

Huurders kunnen ook de paddestoelen kwekerij in een grot van
de eigenaar bezoeken.

Huisdieren welkom. 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
overige weken 
360,00 
Middenseizoen
alle weken in juni september en schoolvakanties 
420,00 
Hoogseizoen
alle weken in juli en augustus 
575,00 
Schoonmaakkosten 35,00 
Energiekosten 0,20 per kW/h (10 kW/h i 
 
RESERVEREN

Tel: 0033 (0) 247927204

E-mail: henk-nienke@club-internet.fr

Website: www.home.versatel.nl/ejansma
ADRESGEGEVENS

Le petit chateau

37460 Nouans les Fontaines

FRANKRIJK