Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
Maison d' Opale

St. Cecile
 
Regio: Nord Pas-de-Calais
Departement: Nord
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 5

  
Smaakvol ingericht. Genre Ikea maar iets luxer. In de hal is links de garderobe en rechts een toilet. Na een tochtdeur komt men in de huiskamer. Daar is een zithoek en eethoek en half open keuken. Het geheel is voorzien van bijzetmeubeltjes enz. Via de open trap naar boven komt men in de hal. Recht vooruit is de badkamer met toilet en links de ouderslaapkamer en rechts de kinderkamer met aparte wasgelegenheid 
 
De streek is vriendelijk en heuvelachtig met leuke rustieke dorpjes. Er zijn talrijke leuke badplaatsen. St. Cecile is een rustige familiebadplaats in tegenstelling tot Le Touquet, wat een zeer luxe badplaats is met eigen vliegveld waar de Parijzenaars en Londenaren hun zomerverblijf hebben. Daartussen ligt het vissersplaatsje Etaples met talrijke visstalletjes waar de vissers hun eigen vangst van die nacht verkopen: een zeer gezellig dorp met leuke markten (Dinsdag en Vrijdag) maar ook interessante musea. “Het Mareis” zeemusuem is landelijk bekend. In het binnenland zijn prachtige tochtjes te maken langs de rivieren. Vlak bij het huis (bij Dannes) zijn vele uitgezette duinwandelingen. Ook de fietsers kunnen aan hun trekken komen. Diverse uitgezette routes Tochtjes langs de rivieren de Canche naar Hesdin en terug langs de rivier Authie. Ook de tocht de “Vallee de la Course”. En naar de “Moulin de Maintenay” met in de buurt een prachtige kloostertuin. Leuke plaatsjes zijn o.a. Rue, Wimmereux St. Omer enz Als steden is Amiens te noemen met zijn prachtige kathedraal en andere gebouwen, het oude stadsdeel en het moderne centrum en Boulogne sur Mer. Nausicaa (onderwaterbassin) in Boulogne is ook de moeite waard en zeker de oude kathedraal en oude wijk. Daar is ook een enorm winkelcentrum in Boulogne St. Martin (Auchan en dergelijke).  
 
Sport zwemmen, wandelen, fietsen, golf Eigenlijk te veel om op te noemen. Le Touquet biedt het hele jaar veel bijzondere evenementen. De kerstviering is zeer bijzonder. Er zijn boottochten te maken (vistochten). Bezoek aan La Coupole bij St. Omer is buitengewoon interessant. Het laat o.a. de lanceerplaatsen zien van de gevreesde V1 en V2 uit de oorlog. Jassen aan want onder de grond is het 7 graden. En dan zijn er nog de vele golfbanen.  
 
Een fijne betaalbare Franse keuken. Overal goede restaurantjes maar in alle prijsklassen. Heel bijzonder is de vis. Op 5 km afstand ligt het vissersdorpje Etaple. 's-Morgens kan men bij kleine stalletjes bij de vissers de die nacht hebben gevangen vis kopen. Dus vers en niet duur. Er zijn veel viswinkels en vis hallen.  
Bezoek aan Montreuil en dan vooral de wandeling over de
remparts die u een prachtig uitzicht bieden op de lager
gelegen omgeving.

De kathedraal van Amiens en die van Boulogne .
Ook hier weer te veel om op te noemen.
De vele brocantes in de buurt.

Er is een TV met videoaansluiting voor Nederlandstalige en
Franstalige video's!
 
Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
overige perioden 
370,00 
Middenseizoen
overige perioden 
370,00 
Hoogseizoen
mei, juni, juli augustus en september. 
470,00 
Schoonmaakkosten geen 
Energiekosten 45 euro per week vanaf 1 oktober tot en met eind mei 
Overige prijzen/diversen:
Midweek is ook mogelijk: € 310,00
Longweekend € 310,00  
Aanbieding:
Voor twee aaneengesloten weken 100 Euro korting op de totale huurprijs  
 
RESERVEREN


E-mail: stassen2@hetnet.nl
ADRESGEGEVENS

Maison d' Opale

62176 St. Cecile

FRANKRIJK