Vakantiehuizen, Gîtes en
Chambres d'Hôtes in Frankrijk
La Source Cachee

Rouffignac St.Cernin
 
Regio: Aquitaine
Departement: Dordogne
Accommodatie: Gite/vakantiewoning
Aantal personen: 3

  
De gite maakt deel uit van een voormalig U-vormig boerderijtje. Aan de voorzijde is de "cour", een binnenplaats, beschut, met bloemen en tuinmeubelen, er omheen een bloementuin, moestuin en erf met fruitboompjes. Aan de achterzijde twee terrassen met uitzicht over de schapenweide op de bosrand. De eigenaren wonen in een huisje ernaast wat ook deel uitmaakt van de U. De gite bestaat uit een een woonkeuken, met eenvoudige keukenhoek, grote eettafel,zitje, en toilet. Via een trap komt u in de grote slaapkamer met 3 eenpersoonsbedden, waarvan 2 van 0.90x2 m en een van 0.80x1.90 m, met wasbak en douche. De bedden zijn opgemaakt, keuken handdoeken en droogdoeken aanwezig, badhanddoeken dient u zelf mee te brengen. Er is geen wasmachine in de gite, maar u kunt uw was afgeven bij de eigenaresse voor slechts 5 euro per was. U kunt ook gebruik maken van de diepvries van de eigenaresse. 
 
De gite ligt aan een klein doodlopend asfaltweggetje, op ongeveer 30m van een kleine departementale weg de D6 die de verbinding vormt tussen Rouffignac St.Cernin en Perigueux. Rouffignac ligt op 5km, heeft diverse kleine winkeltjes, bank met betaalautomaat, postkantoor, een supermarkt met benzinestation,3 eenvoudige restaurantjes en een zondagochtendmarkt. Perigueux ligt op ongeveer 25km, het is de hoofdstad van het departement, met een leuk oud stadscentrum met kathedraal, kleine winkelstraatjes en vele terrassen en restaurants en bioscopen. In de voorstad van Perigueux zijn vele grote supermarkten en fastfoodketens. De gehele streek is bekend vanwege de vele historische en prehistorische bezienswaardigheden, kastelen, pittoreske dorpjes, druipsteengrotten en grotten met grotschilderingen (o.a. bij Rouffignac), de culinaire specialiteiten (o.a. truffels, foi gras, canard etc.), de wijnen, en vele wandel-, fiets- en paardrij mogelijkheden. De gite ligt in een gehucht dat bestaat uit enkele vrij liggende boerderijen, op een glooiend plateau, met diverse uitgezette wandelroutes in de nabije omgeving en een manege op ongeveer 1km. afstand die buitenritten verzorgt. Het naburig golfterrein is 18 holes, erg mooi aangelegd met heuvels en waterpartij. 
 
Behalve lekker uitrusten en luieren op het erf, zijn er voor de actievelingen de volgende mogelijkheden: Bezoeken van de diverse kastelen, oude dorpen en stadjes, grotwoningen en vestingen, grotten met grotschilderingen en druipsteengrotten in de regio. De tochtjes kunt u combineren met lekkere maaltijden met specialiteiten van de streek en wandelingen in de schitterende bosrijke omgeving met uitzichten op de rivieren de Dordogne en de Vezere. Wandelen, fietsen of mountainbiken op de vele landweggetjes, verhard en onverhard. Er zijn in de onmiddellijke nabijheid van de gite diverse wandelroutes uitgezet, of u kunt met een detailkaart zelf uw route bepalen. Manege op 1km afstand die buitenritten verzorgt. Kanoen en kajakken op de Dordogne en de Vezere (25km) waar ook diverse strandjes zijn waar u kunt zwemmen. Bezoeken van het Boedistisch centrum van Plazac, waar ook diverse activiteiten worden georganiseerd. Er is een golfterrein op ongeveer 15 km. Het ontvangen van een energiehealing van de eigenaresse. 
 
Drie eenvoudige restaurants in Rouffignac op 5 km. Een goeie Pizzaria, die ook andere spijzen dan pizza's serveert op 2 km. Restaurants in de dorpen Moustier en Fleurac ongeveer 15 km. Vele restaurants in Montignac, Perigueux en Les Eyzies ongeveer 25 km. fastfood in Boulazac ongeveer 20km. De regio is zeer bekend vanwege de keuken en de wijnen 
De gite is vooral geschikt voor volwassenen die tochtjes
willen maken, houden van historisch erfgoed, houden van
wandelen/fietsen/paardrijden of lekker luieren op het erf.
Voor liefhebbers van lekker eten. Ook voor gezinnen met een
klein kind en/of baby die zich vermaken in de tuin of in het
bos.

De gite is niet geschikt voor mensen die houden van harde
muziek, een druk uitgaansleven met disco en tv kijken want
dat is niet nabij aanwezig. Er is een tv met franstalige
zenders voor o.a. weerbericht.

De omgeving heeft een mooie spirituele energie, getuige de
grotschilderingen van de Cro-Magnon, de diverse Boedistische
centra.

Honden zijn welkom MITS:
-niet op de slaapkamers, wel in de woonkeuken
-ze uitgelaten worden buiten het erf en de eigenaar
"ongelukjes" op het erf zelf opruimt
-niet de schapen opjagen
-geen kuilen graven etc. op het erf
-men er rekening mee houdt dat ik zelf een jonge
(gecastreerde) reu heb (kruising labrador).
-in het bos teken zijn waar men de hond tegen dient te
beschermen i.v.m. pyroplasmose
Om het erf zijn vele karrensporen waar men kan wandelen met
de hond.
 

Huurprijzen, per week in Euro
Laagseizoen
1 november - 1 april 
300,0 
Middenseizoen
1 april - 1 november muv juli-aug 
300,00 
Hoogseizoen
juli - augustus 
360,00 
Schoonmaakkosten incl. 
Energiekosten incl. 
Overige prijzen/diversen:
Keukenhanddoeken, droogdoeken, dekbedden, lakens en slopen
zijn inclusief.
Eindschoonmaak is inclusief!
(Bad) handdoeken dient u zelf mee te nemen.
Wasgoed kunt u afgeven voor 5 euro per was.  
 
RESERVEREN

Tel: 05 53 05 35 04

E-mail: annamia.marks@sfr.fr

Website: www.rouffignac.nl
ADRESGEGEVENS

La Source Cachee

24580 Rouffignac St.Cernin

FRANKRIJK