Pays de la Loire

 <naar de woningen in deze regio 

  Pays de la Loire, in West Frankrijk, ligt rond Nantes. U vindt hier brede zandstranden, grote dennenbossen en het mysterieuze, moerassige natuurpark Brière. 

Pays de la Loire bestaat uit de departementen 
Loire Atlantique, Maine et Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. 


CRT Pays de la Loire
2, rue de la Loire
BP 20411
44204 NANTES Cedex 2
Tel : 33 (0) 2 40 48 24 20
Fax : 33 (0) 2 40 08 07 10

De Loirestreek, met zijn kastelen, abdijen, Romaanse kerken en wijngaarden, kent het heerlijke milde klimaat van de streek rond Angers, maar ook de stormachtige invloeden van de Atlantische Oceaan. 
  

Van de Côte de Jade en de brede stranden tot aan het colisselandschap van Maine in het noordoosten, van de wijngebieden rond Nantes tot de bossen van de Sarthe in het oosten, biedt de Loirestreek gevarieerde landschappen met elk een geheel eigen sfeer. De natuur kan zich hier ongebreideld ontplooien, met name in de regionale natuurparken van de Brière en de Vendée-Val de Sèvre. Daarnaast bezit deze streek ook enkele indrukwekkende steden. Angers, de hoofdstad van Anjou, een leuke en fleurige stad die wordt gedomineerd door de kolossale vesting van koning René, het levendige en aantrekkelijke Nantes; Saumur, de 'parel van Anjou; Le Mans, en nog veel meer. Dit is een streek waar niet alleen veel te beleven valt, zoals een groot aantal concerten, feesten en festivals dat in het zomerseizoen wordt georganiseerd, maar waar ook nog eens heerlijk kan worden gegeten. Rillettes (varkenspastei), braadkip, aardappelen, zoetwatervis en bij de moeder opgegroeide kalveren vormen hier de basis van een rijke en gevarieerde keuken.
  
Het leven in het Loiredal volgt het ritme van de rivier en de daaraan gelegen schatten.
 

 <naar begin pagina 

 

<naar de woningen in deze regio