Midi-Pyrénées

 <naar de woningen in deze regio 

  Midi Pyrénées ligt in Zuid Frankrijk, rond de steden Toulouse (Airbus), Albi (rode baksteen) en Cahors. Een mild klimaat, een geweldige keuken, afwisselend landschap, veel mooie natuur, Katharen-dorpjes ... 

Midi Pyrénées bestaat uit de departementen 
Ariège, Aveyron, Haute Garonne, Gers, Lot, Hautes Pyrénées, Tarn en Tarn et Garonne.
CRT Midi-Pyrénées
54, boulevard de l´Embouchure
BP 2166
31022 TOULOUSE Cedex 2
Tel : 33 (0) 5 61 13 55 55
Fax : 33 (0) 5 61 47 17 16
E-mail : reservation@mpvl.org

 

De regio Midi-Pyrénées is met zijn acht departementen de grootste regio van Frankrijk en is midden in het zuidwesten gelegen. De natuurlandschappen in deze streek zijn uitermate gevarieerd. Van de Pyreneeën tot het dal van de Dordogne, van de Gascogne tot in de Gorges du Tarn: een diversiteit die alleen maar vergeleken kan worden met de rijkdom van de historische bezienswaardigheden.
 

Het lijkt wel of het in Midi-Pyrénées altijd feest is! Een streek die vaak verrassend vriendschappelijk en spontaan is en boordevol vakantie-ideeën: een weekend in Toulouse, de roze hoofdstad; een paar dagen in Albi ter ere van Toulouse-Lautrec, een smulpartij in de Gers, het land van d'Artagnan en het festival "Jazz in Marciac"; een trektocht in de Ariège om alles over de katharen te weten te komen of een pelgrimstocht naar Lourdes in de Hautes-Pyrénées; een boottocht op het Canal du Midi, de rivieren Lot of Baïse; een voorjaar op de wegen van Santiago de Compostela, en overal charmante dorpjes waar men zó wel zou willen wonen.
 

En wie het allemaal graag rustig aandoet kan de route van de belangrijkste bezienswaardigheden volgen (Rocamadour, Conques, Cordes-sur-Ciel, St Bertrand de Commingues, enz.); de route van de verrukkelijke streekproducten (ganzenlever, cassoulet, Roquefort, wijnen van Cahors of Gaillac, Armagnac) of die van de bastides, boordevol historische bezienswaardigheden en typische kleine dorpsmarkten.
 

Deze rondleiding door de streek zou niet compleet zijn als we de mensen die zich graag gezond en fit voelen zouden vergeten te vertellen over de vele kuuroorden. Liefhebbers van buitensporten (rafting, kanoën, skiën), avontuur (canyoning, freeride) en ontdekking (trektochten, paardrijden, fietsen) kunnen trouwens in Midi-Pyrénées hun hart ophalen. Een wereld gaat open…
  

In deze streek zijn maar liefst 30 van de "Mooiste dorpjes van Frankrijk" gelegen.
 

 <naar begin pagina 

 

<naar de woningen in deze regio