Languedoc Roussillon

 <naar de woningen in deze regio 

  Languedoc Roussillon, in Zuid Frankrijk, strekt zich uit van Nîmes (stierenvechten) tot Perpignan. Zandstranden van de monding van de Rhône tot aan de Pyreneeën. Veel natuurschoon in het binnenland. 

Languedoc Roussillon bestaat uit de departementen 
Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées Orientales. 
CRT Languedoc-Roussillon
20, rue de la République
CS 79507
34960 MONTPELLIER
Tel : 33 (0) 4 67 22 81 00
Fax : 33 (0) 4 67 64 47 48

Kilometerslange zandstranden met als achterland de uitlopers van het Centraal Massief en de Pyreneeën… Dat is Languedoc-Roussillon, een streek met karakter waar de zon bijna permanent schijnt. 
  

Languedoc-Roussillon, dat aan de Middellandse Zee ligt, strekt zich uit van de Spaanse grens tot aan de Rhône-delta. Brede stranden worden afgewisseld door ongerepte lagunes, ware paradijzen voor de flamingo's. Met driehonderd dagen zon per jaar worden de vakantiegangers gelokt, die vervolgens worden geboeid door de natuur, de monumenten en de karaktervolle dorpen en steden als Montpellier, Nîmes, Carcassonne en Uzès met zijn Pont du Gard, alle vier op de werelderfgoedlijst van de Unesco, om nog maar te zwijgen van de culturele routes met als thema's de prehistorie, de Romeinen en de katharen. Het achterland heeft op lieflijke wijze zijn authenticiteit weten te behouden. Zo kunnen wandelaars genieten van de beboste hellingen van de Cerdagne, de natuurparken van de Haut Languedoc et de Cevennen. Deze grond met karakter levert ook grote wijnen die ieder jaar meer wijnliefhebbers aan zich weten te binden.
 

Ruimten met een behouden gebleven natuur, die echt aantrekkelijk zijn door de onbevangen hartelijkheid van de mensen die er wonen.
 

 <naar begin pagina 

 

<naar de woningen in deze regio