Bourgogne

 <naar de woningen in deze regio 

  Bourgondië of Bourgogne ligt in Oost Frankrijk, 
rond de as Dijon/ Beaune/ Mâcon. 
In deze regio ligt het schitterende natuurpark de Morvan (Keltisch voor: zwarte bergen). 

Bourgondië bestaat uit de departementen 
Côte d'Or, Nièvre, Saône et Loire en Yonne.
CRT Bourgogne
BP 20623

21006 DIJON Cedex
Tel : 33 (0) 3 80 28 02 80
Fax : 33 (0) 3 80 28 03 00
E-mail : documentation@crt.bourgogne.fr

 

Romaanse abdijen, hertogelijke steden, kastelen met geglazuurde daken en charmante dorpjes maken van Bourgogne een streek die rijk is aan historisch erfgoed.

Chambertin, Clos-Vougeot, Romanée-Conti of Corton: enkele van de grands crus afkomstig van de wijngaarden op het kleine grondgebied van de Côtes de Beaune en de Côtes de Nuits die over de gehele wereld bekend zijn. Deze wijnen zijn onlosmakelijk verbonden met de religieuze ordes die hier vroeger de grond bewerkten en hun meesterwerken van Romaanse kunst bouwden die de streek sieren. Enkele voorbeelden hiervan zijn de abdijen van Cluny, Vézelay, Autun en Tournus. Dit roemrijke verleden vinden we nog terug in de overblijfselen hiervan, maar ook in het heden heeft Bourgogne veel te bieden: het is plezierig wonen in deze streek met zijn gastronomie en fraaie natuur. Een van de beste manieren om Bourgogne te verkennen en de sfeer ervan op te snuiven is ongetwijfeld de boot. Bourgogne, met zijn 1200 kilometer aan waterwegen, is het paradijs van het riviertoerisme.

De Bourgogne, een streek van kunst en "plaisir de vivre", vormt een combinatie van natuurschoon en historisch erfgoed met uitstekende wijnen en gastronomie.

 

 <naar begin pagina 

 

<naar de woningen in deze regio