Auvergne

 <naar de woningen in deze regio 

  Auvergne ligt in Centraal Frankrijk, met hoofdstad Clermont Ferrand (Michelin) en kuurstad Vichy. Het land van de uitgestrekte groene vlaktes, kratermeren en uitgedoofde vulkanen (puys). 

Auvergne bestaat uit de departementen 
Allier, Cantal, Haute Loire en Puy de Dôme. 
CRDT Auvergne
Parc Technologique de la Part-Dieu
7, allée Pierre de Fermat
CS 50502
63178 AUBIERE Cedex
Tel : 33 (0) 4 73 29 49 49
Fax : 33 (0) 4 73 34 11 11
E-mail : info@puydedometourisme.com

 

Het landschap van Auvergne, dat ontstaan is uit vulkanische activiteit van dertig miljoen jaar geleden, bestaat uit groene bergen en woeste, diepe bergkloven. Hier vindt u de natuur in al haar ongerepte ruigte.

Auvergne, waarvan Clermont-Ferrand de hoofdstad is, is lang een geïsoleerd gebied gebleven. Ook al is dat nu niet meer het geval, Auvergne heeft het ruige karakter behouden en is bijzonder populair bij natuurliefhebbers. Deze streek met zijn grote beschermde gebieden is het land van de vulkanen, meren met volmaakt schoon water en soms erg diepe dalen (de kloof van de Allier en die van de Sioule). Auvergne is dan ook de streek bij uitstek voor ecotoerisme, kuren in warmwaterbronnen en actieve vrijetijdsbeoefening. De regio heeft het teruggetrokken karakter van een gebied dat altijd is doorkruist door pelgrims op weg naar Santiago de Compostela en is ruim bedeeld met Romaanse kunst. Dit echter gecombineerd met de gastvrijheid van een streek met tradities, waar de AOC-kazen (van gegarandeerde herkomst), de gastronomie en bepaalde grote feesten erfenissen zijn uit het verleden.

Auvergne is uitgebreid en uniek en verdient het om met wijdopen ogen en volle teugen genoten te worden.

 

 <naar begin pagina 

 

<naar de woningen in deze regio