Aquitaine

 <naar de woningen in deze regio 

  Aquitaine ligt aan de westkant van Zuid Frankrijk, rond de steden Bordeaux, Biarritz, Périgueux, Bergerac. Bezienswaardigheden: grotten van Lascaux, in Sarlat Middeleeuwse huizen, in Pau het 15e eeuws slot ... 

Aquitaine bestaat uit de departementen 
Dordogne, Gironde, Landes, Lot et Garonne en Pyrénées Atlantiques. 


CRT Aquitaine
Cité Mondiale
23, parvis des Chartrons
33074 BORDEAUX Cedex
Tel : 33 (0) 5 56 01 70 00
Fax : 33 (0) 5 56 01 70 07
E-mail : tourisme@tourisme-aquitaine.fr

 

Een eindeloze reeks gele zandstranden, vestingstadjes en kastelen, praktisch overal wijngaarden, bergen en veel groen: dat is Aquitaine in het kort.

  

Een paar oesters met een droge witte wijn in het Bassin d'Arcachon, pipérade – omelet met tomaat en paprika – besproeid met een glas Irouléguy-rosé, tegen de achtergrond van het ongerepte landschap van het Baskenland, roerei met truffels in de Périgord, confit de canard in een vestingstadje in het departement Lot-et-Garonne of armagnac die wordt gedronken in de Chalosse… Geen twijfel mogelijk: Aquitaine staat voor art de vivre! De inwoners van deze streek zijn bevoorrechte mensen die weten te genieten van wat de natuur hen biedt: de hoge golven van de Atlantische Oceaan zijn een paradijs voor surfers; professionals uit de hele wereld komen hiervoor naar Lacanau, Hossegor en Biarritz. Wandelaars en fietsers kunnen kiezen tussen de vlakte van Les Landes en de bergpassen van de Pyreneeën, terwijl de liefhebbers van rafting en canyoning zich vermaken op de rivieren van dit gebergte. Alles is mogelijk in Aquitaine, maar vooral van het leven genieten!
  

Dat is het beste bewijs van de onuitputtelijke mogelijkheden die Aquitanië zijn bezoekers biedt.
 

 <naar begin pagina 

 

<naar de woningen in deze regio